Școlile şi grădiniţele din comuna Cârligele sunt pregătite pentru deschiderea noului an şcolar

Sursa foto: Primăria comunei Cârligele

Anul școlar îi va întâmpina pe elevii din comuna Cârligele cu unități de învățământ reabilitate și cu dotări moderne. Astfel, în cadrul celor două şcoli din satele Cârligele şi Bonţeşti sunt amenajate şi dotate corespunzător 13 săli de clasă cu o capacitate de 325 de locuri. În anul şcolar 2019-2020 sunt înscrişi 184 de elevi (clasele I-IV şi V-VIII).

De asemenea, grădiniţele din satele Cârligele şi Bonţeşti dispun de o bază materială foarte bună, 3 săli de grădiniţă modernizate şi pregătite să-i primească pe cei 56 de preşcolari înscrisi. La Grădiniţa Cârligele funcţionează după-amiaza şi o grupă cu program prelungit, unde 18 copii primesc hrană de prânz şi sunt supravegheaţi până în jurul orelor 17:00 de o educatoare şi o îngrijitoare.

Atât şcolile cât şi grădiniţele din comună deţin toate autorizaţiile de funcţionare(sanitar-veterinară, incendii etc). ,,Mai mult, suntem printre puţinele localităţi din mediul rural din judeţul Vrancea care vin în sprijinul părinţilor cu un centru de asistenţă după programul şcolar de tip „şcoală după şcoală”, unde un număr de 30 de copii de vârstă şcolară benefiază de hrană şi de ajutor specializat la pregătirea temelor pentru a doua zi”, anunță Primăria comunei Cârligele.

You might also like