Restricții noi și la Cârligele

Anunț de la Primăria Cârligele

Primăria Cârligele

A N U N Ţ I M P O R T A N T !!!

Stimați cetățeni ai comunei Cârligele,

Urmare a depășirii pragului de 6/1000 de locuitori în privința ratei de infectare cu virusul COVID-19 , Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a stabilit, conform Hotărârii nr. 212/ 11 Octombrie 2021, următoarele măsuri restrictive care se vor aplica la nivelul comunei Cârligele ÎN PERIOADA 12 Octombrie 2021- 25 Octombrie 2021 :

  1. Masca de protecție este OBLIGATORIE atât în spațiile închise cât și în cele deschise cum ar fi: pe stradă, în parcuri, în stațiile de așteptare, în autobuze sau microbuze etc
  2. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică au fost introduse restricții de circulație pe timpul nopții, Mai exact, persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă, în intervalul 20:00 și 05:00 doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut recent prin boală. În cazul în care în următoarele zile rata de infectare va depăși 7,5 la mie, restricțiile de circulație pe timpul nopții se vor aplica și în timpul săptămânii.
  3. La Evenimentele private – nunti, botezuri, aniversări, mese festive etc – vor putea participa doar persoanele care fac dovada că au fost vaccinate cu schema completă și/sau au trecut prin boala în ultimele 6 luni, cu max. 200 de invitați sau maxim 50 % din capacitatea spațiului în care se desfășoară evenimentul
  4. Activitățile sportive în aer liber se vor putea desfășura cu maxim 10 persoane din familii diferite .

De asemenea, vă reamintim că aveți datoria să respectați câteva norme de protecție sanitară:

Păstrați distanța la cumpărături, la plata facturilor sau în mijloacele de transport.

Dezinfectați-vă des pe mâini și evitați să dați mâna sau să vă îmbrățișați cu celelalte persoane, inclusiv prieteni ori cunoscuți.

Anunțați IMEDIAT medicul de familie dacă ați luat contact cu cineva infectat cu COVID sau la cele mai mici simptome de boală.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: