Proiectul de modernizare a drumului național 2L Soveja-Lepșa, în procedură de desemnare a executantului lucrărilor

Continuă procedurile de reabilitare și modernizare a Soveja-Lepșa. Proiectul de investiții „Modernizare DN 2L Soveja – Lepșa km 60+145 – km 76+277, județul Vrancea“ se află în procedura de desemnare a societății câștigătoare, ca urmare a licitației organizată pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba de reabilitarea și asfaltarea tronsonului de drum dintre localitățile Soveja și Lepșa, comuna Tulnici, peste Coașa, cum spun localnicii. Valoarea totală a proiectului este de 115 milioane lei, iar durata de execuție a investiției este de 30 luni.

Drumul Național 2L asigură legătura între DN2 (E85) și drumul național DN 2D, pe care îl intersectează la km 74+005, în localitatea Lepșa. Sectorul de drum care va fi modernizat are o lungime de 16,2 km și se desfășoară de la ieșirea din comuna Soveja (km 60+145) până la intersecția cu DN 2D, în zona localității Lepșa, comuna Tulnici (km 76+277).

Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, vor fi realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar vor fi executate și lucrări de consolidare, respectiv vor fi construite ziduri de sprijin.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: