Primarul Municipiului Focșani s-a întâlnit cu membrii Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Joi, 13 mai 2021, Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, care a avut loc la Galați, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați. Alături de edilul Municipiului Focșani este și Președintele Consiliului Județean Vrancea, la întâlnire fiind prezenți și alți Primari și Președinți de Consilii Județene din cadrul regiunii Sud-Est.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe puncte, printre cele mai importante fiind stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Est și stadiul pregătirii POR Sud-Est pentru perioada 2021-2027.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost prezentate și proiectul Bugetului și Lista de investiții ale Agenției pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Est pe anul 2021, acestea urmând a fi supuse dezbaterii și aprobării de către membrii Consiliului.

Încă dinaintea primului mandat, Primarul Misăilă a susținut necesitatea implementării unui număr cât mai mare de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile europene, poziția sa fiind în permanență de susținere a accesării programelor europene disponibile.

Totodată însă, trebuie să înțelegem că aceste proiecte europene necesită și o cotă de cofinanțare, care, uneori, în funcție de amploarea proiectului, poate fi una destul de importantă. În aceste condiții, sprijinul financiar de cofinanțare de la bugetul local este ESENȚIAL, orice întârziere sau blocare din partea Consiliului Local putând duce inclusiv la ratarea obiectivelor asumate prin contractul de finanțare european și implicit la pierderea fondurilor nerambursabile.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: