Primarul Cristi Misăilă a avut dreptate: Majoritatea PNL-USR PLUS aprobă repartizarea de bani din Fondul de rezervă pentru validarea bugetului

Bugetul municipiului Focșani va fi validat de Ministerul Finanțelor Publice după ce Consiliul Local a aprobat, astăzi, sumele necesare pentru a acoperi golurile lăsate în urma amendamentelor făcute de majoritatea PNL-USR PLUS.

Ședința extraordinară a Consiliului Local a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean, în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre prin care au fost repartizate 936 mii lei din Fondul de rezervă bugetară către cinci instituții publice care aveau linii bugetare invalide.

Este o soluție provizorie care asigură condițiile necesare pentru ca bugetul Focșaniului să fie validat și să poată fi făcută plata salariilor și a facturilor emise de către furnizori. Prin proiectul de buget au fost repartizate 164 mii lei – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, 12 mii lei – Serviciul Voluntare pentru Situații de Urgență, 28 mii lei – Poliția Locală, 512 mii lei – Primăria Focșani, 247 mii lei – instituții de cultură (Ansamblul Țara Vrancei și Ateneul Popular).

„Urmare a faptului că, prin Bugetul General al Municipiului Focșani pe anul 2021, aprobat prin HCL 101/10.05.2021, nu sunt prevăzute credite bugetare care să asigure validarea acestuia în sistemul național de raportare, propun repartizare din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorităților locale a sumei de 963 mii lei”, se arată în referatul atașat proiectului de hotărâre, semnat de viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu.

Prin această hotărâre se recunoaște că bugetul municipiului Focșani nu a fost valid și că primarul Cristi Misăilă și funcționarii Direcției Economice au avut dreptate când au spus că nu pot fi făcute plăți pentru salarii sau pentru facturile către furnizori. Ședința Consiliului Local a avut loc la câteva ore după ce liberalii au susținut că pot fi plătite salariile angajaților din Primărie și instituțiile subordonate.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: