1. Puteți afla online ce vechime în muncă ați acumulat pentru pensia de stat. Orice salariat din România își poate crea un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice pentru a afla ce vechime în muncă a acumulat pentru pensia de stat.
2. Puteți afla dacă aveți datorii la sistemul public de pensii. Dacă aveți cont la CNPP, puteși afla dacă aveți datorii către sistemul public de pensii, pentru care riscați executarea silită.
3. Puteți afla cum v-a fost calculată pensia. Cei interesați pot solicita, prin e-mail, informații cu privire la modalitatea de calcul a pensiei și la documentele care au fost folosite la stabilirea dreptului la pensie.
4. Plângerile la ITM se pot face online. Angajații care au diverse probleme la locul de muncă pot sesiza acest lucru la Inspectoratele Teritoriale de Muncă sau direct pe site-ul Inspecției Muncii (IM).
5. PFA-urile se pot înființa din fața calculatorului. Cei care vor să înființeze o persoană fizică autorizată la Oficiul Național al Registrului Comerțului pot rezolva formalitățile legale exclusiv online.
6. Puteți face reclamații la ANPC. Dacă vreți să faceți o reclamație împotriva unui comerciant, puteți accesa platforma online pusă la dispoziție de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.
7. Amenzile rutiere se pot plăti online pe platforma ghiseul.ro .
8. Taxa pentru numerele de înmatriculare se poate plăti online. Platforma ghiseul.ro poate fi folosită și pentru achitarea contravalorii plăcilor cu număr de înmatriculare.
9. Rovinieta poate fi plătită online sau prin SMS. Mai multe informații puteți găsi pe site-urile instituțiilor respective.
Primăria Răstoaca: Știați că, în această perioadă, puteți să vă rezolvați diverse probleme din fața unui calculator?
