Primăria Răstoaca – Plastificarea documentele de stare civilă, precum certificatele de naștere, de căsătorie sau de deces, duce la anularea lor

📌 A intrat în vigoare o lege, conform căreia, orice modificare a documenteor de stare civilă eliberate de autorități va duce la pierderea valabilității acestora.
📌 Persoanele care își modifică sau își plastifiază certificatele de naștere, de căsătorie sau de deces, diplomele de studii etc. vor trebui să și le înlocuiască.
📌 Există o practică de a apela la tot felul de soluții pentru a proteja genul acesta de documente. Mulți recurg la plastifierea – laminarea lor. Documentele sunt acoperite cu o folie transparentă de plastic, trasă la cald, fapt ce le protejază mult mai bine împotriva distrugerii.
📌 Potrivit acestei legi care a intrat în vigoare, acest lucru va duce automat și la anularea acestor documente.
📌Actul normativ stabilește că modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, adică a celor de naștere, căsătorie sau deces, va duce automat la anularea lor.
📌 Nulitatea documentelor va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: