Primăria Răstoaca: pe 14 martie 2022 a debutat etapa de autorecenzare a Recensământului populației și locuințelor

📌 Pentru prima dată în România recensământul va fi 100% informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet.
📌 Recensământul se va desfășura astfel:
• între 14 martie și 15 mai 2022 va avea loc autorecenzare online, în acest interval puteți opta să vă înregistrați informațiile la recensământ de pe echipamentul propriu (PC, laptop, tabletă, telelefon);
• între 16 mai și 17 iulie 2022 pentru cei care nu s-au autorecenzat va avea loc recenzarea prin interviu față în față cu înregistrarea datelor pe tabletă, de către un recenzor.
📌 Ca să se autoînregistreze, fiecare persoană trebuie să parcurgă doi pași:
• Pasul 1: accesează site-ul www.recensamantromania.ro, apasă butonul Platformă autorecenzare și completează un formular de preînregistrare pentru toți membrii gospodăriei, CNP-urile membrilor gospodăriei și o adresă de email.

• Pasul 2: completează chestionarul individual, prin accesarea acestuia la linkul primit pe adresa de email indicată la preînregistrare. Preînregistrarea de la pasul unul este necesară pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, la sediul Primariei Răstoaca, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, funcționează Biroul ARA (autorecenzarea asistată) în cadrul căruia un recenzor vă va oferi sprijinul necesar pentru introducerea informațiilor necesare pentru autorecenzare.‼️

Completarea chestionarului de recensământ (prin autorecenzare sau prin răspunsuri oferite recenzorului) este o îndatorire civică, o responsabilitate față de comunitatea în care trăim.

Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate, în cadrul procesului de recenzare, constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: