Primăria Răstoaca – Informare

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta!

Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”. Proiectul, derulat în parteneriat cu Fundația Enable România, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și are ca obiectiv testarea prin mamografie digitală a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani, din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.
Programul se adresează tuturor femeilor ASIGURATE sau NEASIGURATE din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Criterii pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM: vârsta între 50 și 69 de ani; fără diagnostic confirmat de cancer mamar; fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni; au adresa în unul din județele vizate de proiect.

Femeile din județul Vrancea care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, telefon 0767 016299, de luni până vineri, între orele 9:00-14:00.

Acte necesare: DOAR buletin în original și copie. (FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie). Screening-ul cancerului de sân reprezintă testarea periodică la intervale regulate a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (50-69 de ani) pentru a detecta prezența cancerului. Deși screeningul cancerului de sân nu poate preveni apariția acestuia, poate ajuta la depistarea precoce a bolii și astfel este mai ușor de tratat.
Metoda de screening în cadrul proiectului ONCOFEM constă în mamografie digitală cu dublă citire.
sursa: Institutul Regional de Oncologie Iași

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: