Primăria Răstoaca: începând de ieri, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, este funcțional un Centru de evaluare și tratament al pacienților confirmați cu COVID-19

Conform ultimelor reglementări privind Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19, începând de ieri, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, este funcțional un Centru de evaluare și tratament al paciențilo confirmați cu COVID-19.

În centrul de evaluare își desfășoară activitatea medici specialiști din cadrul Ambulatoriului unității sanitare în programul orar  8.00 – 20.00 (2 ture).

După orele 20.00, pacienții ce se prezintă cu teste pozitive COVID vor fi consultați de către medicul infecționist ce este de gardă.

Centrul de evaluare se adresează DOAR pacienților confirmați COVID-19, (indiferent de categoria de asigurat sau neasigurat) prin teste rapide sau RT-PCR efectuate la medicul de familie, la Unitatea de Primiri Urgențe (dacă este venit prin urgențe), de către Serviciul de Ambulanță (dacă au solicitat SAJ), la laboratoare private sau în farmacii (atunci când sunt efectuate din proprie inițiativă).

Acest centru de evaluare este amplasat în Pavilionul Boli Infecțioase, la parterul clădirii.

Evaluarea pacienților, pe lângă consultul medicului, va consta, în funcție de indicație și în recoltarea unui set de analize la care se pot adăuga și investigații imagistice (radiografie sau CT).

În funcție de toți parametrii clinici, paraclinici și biologici se decide conduita terapeutică (prescrierea de simptomatice +/- antivirale orale) și internarea în spital (fiind preluați de către medicii infecționiști sau pneumologi) sau izolarea la domiciliu cu luarea în evidență de către medicul de familie ce îl va monitoriza pe parcursul celor 10 zile (pentru persoanele nevaccinate și infectate) sau 7 zile (pentru persoanele vaccinate cu schemă completă și infectate). sursă: Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More