Primăria Răstoaca: 24 februarie – Dragobetele

Dragobetele reprezintă pentru români simbolul autohton al dragostei, fiind echivalentul zeului dragostei din mitologia romană, Cupidon, şi al zeului iubirii în mitologia greacă, Eros.

Sărbătoarea Dragobetelui are o bogată simbolistică. Dragobetele îngemănează atat inceputul, cât și sfârșitul unui anotimp si al reinsuflețirii naturii, sfârșitul desfătărilor lumești căci începe Postul Sfânt al Pastelui.

Se spune că Dragobetele este una dintre cele mai vechi sărbători din cultura poporului român. Tradiția spune că Dragobetele, care mai este cunoscut și sub denumirea de Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, este cel care aduce iubirea, liniștea și dragostea adevărată în casă și în suflet. Despre el se crede că era un tânăr foarte frumos, puternic și care reușea să întoarcă toate pirivirile. Se spune că această sărbătoare își are rădăcinile în tradițiile dacice și că, în acea perioadă, exista un zeu al iubirii care era sărbătorit în fiecare an pe data de 24 februarie.

Să profităm de această zi pentru a redescoperi frumusețea oamenilor din jurul nostru!
Iubirea poate salva lumea de războaie.
La mulți ani!

Primăria Răstoaca

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More