Primăria Municipiului Adjud – informare publică

Probleme care pot să apară din cauza cărnii provenite de la porci sacrificați pentru consum în localitățile în care a fost depistată pesta porcină africană (PPA):

prin prepararea termică a cărnii, virusul PPA NU SE DISTRUGE;

carnea congelată poate transmite boala ani de zile;

sărarea, afumarea și condimentarea nu distrug virusul PPA;

subprodusele și lăturile rezultate în urma preparării cărnii cresc pericolul transmiterii bolii prin utilizarea acestora în hrana porcilor;

carnea vândută sau dată rudelor sau prietenilor transmite PPA la porcii din alte localități;

păstrarea cărnii potențial infectate face posibilă oricând reapariția bolii în gospodărie.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: