Primăria Focșani va fi închisă din cauza tăierilor bugetare aprobate de majoritatea PNL-USR PLUS

Primăria Focșani nu mai poate face niciun fel de plăți din bugetul local după ce Fiscul a invalidat bugetul municipiului. Primarul Cristi Misăilă a arătat, astăzi, într-o conferință de presă că, în acest moment, nu se mai pot plăti salarii, nu se mai pot face niciun fel de plăți din bugetul local la Primăria Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, Poliția Locală, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” 

Edilul a anunțat că urmează să fie trimise notificări către furnizorii de servicii către municipalitate pentru suspendarea activității începând cu 2 iunie deoarece nu sunt bani în buget. Practic se va pune lacăt pe ușa Primăriei Focșani de la începutul lunii iunie. S-a ajuns în această situație deoarece bugetul aprobat în urma amendamentelor depuse de consilierii PNL-USR PLUS are valori la care creditele bugetare sunt mai mici decât sumele deja rezervate.

Este rezultatul votului inconștient al majorității din Consiliul Local, PNL-USR PLUS. Așa cum am anunțat de la momentul aprobării că este un buget nefuncțional iată că acest lucru s-a confirmat. Sistemul informatic aparținând Ministerului Finanțelor ne-a invalidat bugetul pentru aceste instituții publice ne duce în imposibilitatea de a mai înregistra venituri și de a mai face cheltuieli. Nu mai avem posibilitatea de a mai face plăți pentru niciun fel de activitate în aceste condiții. Am comunicat Instituției Prefectului această situație solicitând în regim de urgență să exercite controlul de legalitate asupra hotărârii Consiliului Local 101 din 2021 privind aprobarea bugetului local. Sper că domnul prefect PNL va da curs acestei solicitări pertinente, venită din partea noastră, a Primăriei municipiului Focșani, a mea personal, în calitate de reprezentant al cetățenilor municipiului Focșani, văzându-mă în imposibilitatea de a mai duce la îndeplinire obiectivele asumate în fața cetățenilor care ne-au încredințat votul dumnealor pentru a-i reprezenta”, a spus primarul Cristi Misăilă.

 Edilul a arătat că o situație specială este la bugetul pentru salarii la Primărie și Poliția Locală. Dacă ar fi aplicate tăierile aprobate de PNL-USR PLUS s-ar ajunge în situația ca salariile să fie mai mici decât salariul minim pe economie. 

„În acest moment bugetul municipiului are o reducere a fondului de salarii pentru lunile rămase din acest an de 67% la Primărie iar la Poliția Locală de 78%. practic, pentru a pune în aplicare această prevedere bugetară, în calitate de ordonator principal de credite ar trebui să iau măsuri de reducere a numărului de personal cu cel puțin 50% și de a reduce și salariile. Dacă am aplica acest procent de 67%, respectiv 78% am ajunge cu salariile sub minimul pe economie, ceea ce nu ne permite legea”, a explicat primarul Cristi Misăilă. 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: