Primăria Focșani invită cetățenii să se înscrie în concursul pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș

Din dorința de a încuraja cetățenii din Municipiul Focșani să amenajeze și să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor, am lansat un concurs public cu această temă.

Astfel, Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, poate încredinţa spațiul verde aferent unui imobil/imobile, spre amenajare și întreţinere, asociaţiilor de proprietari, proprietarilor individuali, operatorilor economici, ONG-urilor, în baza unei Convenții de Partereniat. Spațiile verzi încredinţate vor putea fi amenajate și întreţinute, materialul  necesar putând fi asigurat atât de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani, cât și de  persoanele fizice sau juridice cărora le-au fost încredințate spațiile verzi.

Pentru stimularea focșănenilor să participe la înfrumusețarea orașului prin amenajarea spațiilor verzi, la acest concurs se pot înscrie TOȚI beneficiarii de convenții conform Regulamentului – https://www.focsani.info/pagina/regulament-1618400834  .

Înscrierea în prima etapă se face în perioada 15 – 30 aprilie 2021, iar în cea de-a doua etapă în perioada 5 mai – 31 octombrie 2021.

Câştigătorii concursului vor fi anunţați în termen de maxim 15 zile lucrătoare după terminarea perioadei de înscriere, printr-un anunţ public.

Înscriererea şi participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare, iar participanții vor depune la sediul Primăriei Municipiului Focșani, următoarele documente prevăzut în Regulament:

  • formularul de înscriere, conform Anexei 1 la prezentul Regulament, completat și semnat, în mod corespunzător, cu toate datele solicitate;
  • copia Convenției de Parteneriat, cu schiţa spațiului verde încredințat prin Convenție;
  • 5 fotografii color, format A4, cu rezoluție 2K și format jpg, png, tiff sau gif, la o rezoluție minimă de 300 dpi, pentru fiecare spațiu verde cu care participă la Concurs, care să ilustreze starea inițială a spațiului/spațiilor verde/verzi.

Juriul va analiza şi va puncta după următoarele criterii:

  1. a) Armonizarea cu zona din care face parte spațiul;
  2. b) Impact vizual/Design atractiv al proporțiilor;
  3. c) Originalitate;
  4. d) Menținerea stării de vegetație bună.

Evaluarea primei etape a concursului va fi efectuată în perioada 4- 24 mai 2021.

Pentru acest concurs, primii trei clasați urmează a fi recompensați cu câte un premiu în bani, de către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, după cum urmează:

Etapa I –  15  – 30 aprilie

–        locul I – 300 lei,

–        locul II – 200 lei,

–        locul III – 100 lei.

Etapa a II-a –  5 mai – 31 octombrie

–        locul I – 1000 lei,

–        locul II – 600 lei,

–        locul III – 300 lei.

Focșaniul este casa noastră și împreună putem face ca această casă să fie una cât mai curată și frumoasă.

Acest concurs dă fiecăruia dintre noi ocazia să arătăm câtă imaginație avem și dragoste de frumos și mai ales de orașul nostru.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: