Primăria Focșani funcționează „pe avarie”

Primăria Focșani lucrează „pe avarie” de astăzi, fiind restricționate câteva dintre serviciile oferite cetățenilor din cauza bugetului pe minus aprobat de Consiliul Local pentru funcționarea administrației locale și a restanțelor acumulate către furnizori

Doar un singur ghișeu funcționa astăzi în holul Primăriei, pentru plata taxelor și impozitelor locale, iar sistemul de acordare a bonurilor de ordine era nefuncțional. În ultimele zile au fost trimise adrese către toți furnizorii, prin care au fost înștiințați că municipalitatea nu mai are bani pentru facturi. În prezent, au fost sistate serviciile de pază și curățenie, însă este de așteptat ca și alte contracte să fie blocate.

Locul paznicilor a fost luat de agenți de la Poliția Locală Focșani, o instituție care are de asemenea diminuări de fonduri pentru salarii și funcționare în urma aprobării bugetului cu amendamentele făcute de majoritatea PNL-USR PLUS. Doar la Primăria Focșani este un minus de 414 mii lei în ceea ce privește funcționarea. Nu sunt bani prevăzuți pentru energie electrică, servicii de comunicații, servicii de pază, de curățenie, pentru apă și canalizare. Nici măcar plăți online nu pot fi făcute către Primăria Focșani deoarece nu sunt fonduri alocate pentru comisioanele aferente transferurilor bancare. 

Vom continua activitatea cu publicul, am stat și am analizat foarte atent situația, nu putem să văduvim cetățenii de serviciile primăriei. Nu mai avem serviciu de pază, asigurăm acest serviciu cu Poliția Locală, cât vor mai exista și dumnealor, că și dumnealor au mari probleme cu fondul de salariu. Am renunțat la toate serviciile care nu sunt de maximă urgență. Vom continua activitatea, până când furnizorii de energie electrică și ceilalți furnizori de servicii de mentenanță pentru sistemele informatice și de listare a documentelor ne vor sista serviciile. Lucrăm în avarie, avem restanțe de două luni de zile neachitate, bugetul este invalid, nu putem face plăți, nu putem face absolut nicio acțiune în Trezorerie, care nu ne primește niciun ordin de plată. Fac apel către prefect să verifice cu celeritate cu privire la legalitatea sau nelegalitatea hotărârii Consiliului Local cu privire la aprobarea bugetului”, a declarat primarul Misăilă pentru Radio România Actualități.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: