Primăria Focşani a acumulat restanțe către furnizori din cauza bugetului invalidat de Finanțe

Primarul Focşaniului, Cristi Valentin Misăilă, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va delega atribuţiile de principal ordonator de credite către viceprimarul PNL, Ana Maria Dimitriu, pentru ca aceasta să semneze virările de credite și să fie deblocată activitatea administrației locale.

La acest moment, bugetul municipiului nu este validat de către sistemul informatic al Ministerului Finanțelor Publice și nu pot fi făcute plăți către furnizori. Primarul Misăilă a menționat că, pentru prima oară în ultimii 24 de ani, Primăria Focşani are plăţi restante la furnizori în valoare totală de aproximativ patru milioane de lei. De asemenea, salariile angajaţilor din Primărie și din instituţiile subordonate care au bugetul invalid, precum şi din unităţile care sunt dependente de transferurile primite de la primărie pentru completarea veniturilor nu au fost plătite, doar angajații de la Direcția de Asistență Socială și de la Serviciul de Creșe și-au luat salariile la termenul din 7 iulie. 

Primarul a menționat că a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice și cu un consilier PNL pentru a discuta soluțiile pentru deblocarea bugetului. Potrivit primarului Misăilă, dacă bugetul este invalid deoarece sunt capitole unde suma aprobată de majoritatea consilierilor PNL – USR PLUS, edilul nu poate opera cu modificări pentru a-l face valid și este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local.

 Eu vreau să deblocăm situaţia, dar respectând legea. Iar măsura pe care dumnealor mi-o propun nu este decât o capcană perversă de a mă îndemna să fac o ilegalitate, pentru a avea un motiv să mai facă încă o plângere penală. Dacă dumnealor consideră că această soluţie este legală, pentru a debloca această situaţie, eu, personal, conform atribuţiilor ce-mi sunt oferite de către Codul administrativ, pot să deleg anumite atribuţii către viceprimari. Declar public că voi delega această atribuţie de ordonator principal de credite doamnei viceprimar Ana Maria Dimitriu şi dacă dumnealor îşi asumă şi consideră că aceasta este soluţia de a ieşi dintr-o situaţie de genul acesta, o invit să semneze această dispoziţie prin care să contravină voinţei CL şi legii, a afirmat Cristi Misăilă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: