Primăria comunei Soveja: AVEM ȘI CRUCEA ROȘIE LA SOVEJA

Astăzi, în dimineața zilei de 5 martie 2021, 20 de sovejeni au constituit subfiliala Crucii Roșii Soveja. O inițiativă gândită de ceva vreme de noua administrație care vrea să fie în pas cu vremurile și cât mai ancorată în tot ceea ce poate aduce plus valoare comunității.

Rodica Davidean, directorul Cruceai Roșii Vrancea, a sosit la Soveja cu o echipă de voluntari cu state vechi și foarte vechi. Unul dintre aceștia, profesorul Lidia Boc, a fascinat audiența cu prezentările acțiunilor organizației încă din timpul războiului și până astăzi.

„Ce primim dar ce dăm mai ales Crucii Roșii”, a fost unul din punctele centrale ale discuțiilor, – pe lângă multiplele aspecte cu care această organizație se ocupă -, nevoia de colectare de fonduri pentru dezvoltarea capacității de răspuns a liderilor comunității la nevoile urgente fiind cea mai importantă. La fel cum educația sanitară a cetățenilor, pornind de la cea a copiilor – o altă temă, mai ales că lecțiile de „Sanitarii pricepuți” au avut loc până acum 3 ani la Soveja, ațiune pe care noua subfilială o va reînvia.

A fost ales un comitet de conducere format din 5 membri și un președinte: prof. Dănuța Bîtcă (președinte), Gabi Popa (videpreședinte), Mihaela Ghinea (responsabil cu încasările), Lenuța Dudu și Aurel Tilica. De luni, potrivit noului președinte Dănuța Bîtcă, se va lucra și la un plan de acțiuni și activități menit să întărească această organizație atât de necesară comunității noastre.

Mi-am dorit această subfilială la Soveja încă de la primele discuții cu doamna Davidean. Soveja trebuie să fac pași mari în toate direcțiile iar Crucea Roșie este pentru noi o cale de a ieși în lume, de a schimba mentalități, de a induce în sânul comunității ideea voluntariatului ca pe un lucru normal, necesar. Această organizație vreau să fie model în localitatea noastră și să acționeze în spiritul a ceea ce e: organizație umanitară, de ajutorare a semenilor noștri - Ionuț Filimon

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: