Primăria comunei Soveja: Astăzi am primit vizita colegului și prietenului, Ovidiu Burdușa, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Astăzi am primit vizita colegului și prietenului, Ovidiu Burdușa, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Am discutat despre viitoarele proiecte și măsuri pe care românii din diaspora le pot aplica când se întorc în țară. Misiunea noastră este de a îi încuraja pe toți cei care sunt plecați din țară să se reîntoarcă și să beneficieze de diferite proiecte care să-i ajute să se dezvolte. Ne cunoaștem de ani buni, amândoi venim din privat, asa cum îl știu, Ovidiu, este un bun manager și un tip de acțiune, sunt convins că departamentul pe care îl conduce este pe mâini bune.

Tot astăzi a fost o zi plină de evenimente, pe lângă cele relatate mai sus, am avut neplăcerea să asistăm cum o gospodărie a fost mistuită de flăcări. Sezonul rece este în plin debut, iar Soveja, de-a lungul anilor, s-a confruntat cu incendii de proporții. Începând de luni, alături de colegii de la Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență (SVSU), vom merge din casă în casă pentru a superviza instalațiile de încălzire, fie sobe sau centrale. În ce privește acest aspect, vom fi foarte tranșanți. Pe această cale, rog pe toți cei care au unități de cazare pe raza localității Soveja să se pună în regulă. Astăzi puteau muri oameni, astăzi puteam să avem o comună în flăcări, așa cum a mai fost… Prevenția și informarea corectă a cetățenilor face ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

Primăria comunei Soveja

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: