Primăria Comunei Broșteni – ANUNȚ!

𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐢𝐯𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 ”𝑴𝒊𝒆𝒓𝒄𝒖𝒓𝒆𝒂 𝑨𝒍𝒂𝒓𝒎𝒆𝒍𝒐𝒓” 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ ”𝐀𝐧𝐠𝐡𝐞𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐢𝐠𝐧𝐲” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐜𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟎𝟏 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟏:𝟎𝟎, 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮𝐥 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞𝐧𝐮𝐦𝐢𝐭 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐜 ”𝑴𝒊𝒆𝒓𝒄𝒖𝒓𝒆𝒂 𝑨𝒍𝒂𝒓𝒎𝒆𝒍𝒐𝒓”, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Evenimentul este inclus în programul activităților cuprinse în ”𝑺𝒂̆𝒑𝒕𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒂 𝑷𝒓𝒐𝒕𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝑪𝒊𝒗𝒊𝒍𝒆” și coincide cu data la care pe plan mondial este sărbătorită 𝒁𝒊𝒖𝒂 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝑷𝒓𝒐𝒕𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝑪𝒊𝒗𝒊𝒍𝒆.
Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.
Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Vrancea şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.
Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, vor fi particularizate cu sintagma ”𝐄𝐱𝐞𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮!”

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More