Președintele Cătălin Toma a participat la celebrarea a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, la Strasbourg

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a organizat ieri la Strasbourg, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Consiliul Europei, un eveniment aniversar la nivel înalt dedicat celebrării a 30 de ani de la înființarea asociației, precum și a 30 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei.

La evenimentul care a avut loc în contextul derulării lucrărilor sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei, au participat Excelența Sa domnul ambasador Ion Jinga, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila-Zoltán, 22 de ambasadori reprezentanți permanenți pe lângă Consiliul Europei, secretarul general al CPLRE,  secretarul general al Camerei autorităților locale, președinți de delegații naționale, președinți de grupuri politice și președinți de comisii statutare.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea şi președintele delegației României la Congresul Puterilor Locale şi Regionale, a vorbit în cadrul evenimentului despre obiectivele urmate în decursul celor 30 de ani de existență ai UNCJR de a promova democrația locală, drepturile şi valorile esențiale europene, coeziunea economică și socială între județe pe calea mobilizării tuturor părților interesate pentru a asigura politici publice și strategii de dezvoltare adaptate nevoilor, orientate către rezultate tangibile.

„UNCJR este de 30 de ani o verigă esențială între administrația centrală și cetățeni, având o cunoaștere aprofundată a provocărilor cu care aceștia se confruntă și a contextului specific în care trăiesc și muncesc”, a spus Cătălin Toma.

Ministrul Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila-Zoltán, a ținut să puncteze parteneriatul real dintre UNCJR şi administrația publică centrală din România, iar Excelența Sa domnul ambasador Ion Jinga a menționat faptul că aleşii locali joacă un rol vital în promovarea principiilor democrației reprezentative la nivel local.

Evenimentul și participarea la nivel înalt au permis promovarea asociației şi o mai mare vizibilitate la nivel european a rolului autorităților județene din România, cât şi un cadru de discuții bilaterale şi realizarea de noi contacte menite a aduce plusvaloare activității membrilor UNCJR.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More