Pregătiri pentru curățenia de primăvară

Ca în fiecare an, a doua jumătate a lunii martie marchează începutul pregătirilor pentru curățenia de primăvară, ocazie cu care Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), aduce la cunoștința cetățenilor o serie de recomandări, după cum urmează:

–  Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale să aiba loc doar atunci când nu este vânt și niciun risc de propagare.

–  Colectarea vegetației uscate și a resturilor vegetale să se facă în grămezi pentru a putea fi controlată arderea.

–  Evitarea propagării arderii la rețelele electrice de comunicații, conducte de gaze, construcții, față de produse petroliere ori alte bunuri combustibile, prin păstrarea unor distanțe corespunzătoare.

–  ARDEREA SĂ SE FACĂ NUMAI PE TIMP DE ZI.

– Să se asigure supravegherea arderii, iar la locul acesteia să existe mijloace de primă intervenție (butoi cu apă, stingătoare etc).

–  Să se asigure stingerea focarelor la părăsirea locului arderii.

– Pe terenurile agricole, arderea miriștelor, vegetației uscate și a resturilor vegetale se va executa numai după obținerea permisului de lucru cu focul, permis emis prin grija Primarului Municipiului Focsani, de către SVSU.

–  Vegetația uscată și resturile vegetale din imprejurimile blocurilor, din fața – spatele blocurilor, vor fi strânse în grămezi și colectate periodic de către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani.

Menționăm faptul că toate aceste recomandări sunt făcute din dorința de a fi prevenită orice situație de urgență, ce ar putea pune în pericol viețile sau bunurile cetățenilor din Municipiul Focșani.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: