Pagube de peste 100 milioane lei provocate de inundații în Vrancea

Pagubele provocate de inundațiile din iunie în Vrancea depășesc 100 milioane lei, mai mult de 20 milioane euro. Situația pagubelor a fost discutată în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în cadrul căreia s-au aprobat situațiile centralizate privind obiectivele afectate în urma calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice din luna iunie.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a arătat că au fost afectate peste 310 obiective (drumuri județene, drumuri locale, poduri, maluri, podețe și străzi), totalul localităților cu probleme de acest gen fiind de 33. „Conform rapoartelor întocmite de specialiști, fenomenele hidrometeorologice au produs în Vrancea pagube de peste 100 de milioane de lei (mai mult de 20 de milioane de euro), mai exact în municipiul Adjud și comunele Andreiașu de Jos, Biliești, Bârsești, Boghești, Bolotești, Chiojdeni Câmpineanca, Câmpuri, Cotești, Dumbrăveni, Dumitrești, Garoafa, Gura Caliței, Homocea, Mera, Năruja, Negrilești, Nereju, Nistorești, Paltin, Păulești, Poiana Cristei, Pufești, Reghiu, Soveja, Suraia, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vârteșcoiu și Vrâncioaia.

În aceste condiții, astăzi în CJSU s-a aprobat propunerea prefectului județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, de transmitere către Guvernul României a solicitării de alocare de fonduri guvernamentale pentru toate localitățile afectate”, a arătat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: