O piațetă din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu

Piațeta din fața Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud va purta numele actorului Ion Dichiseanu. Decizia va fi luată în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Adjud de joi, 24 iunie.

Pe ordinea de zi a ședinței se află un proiect de hotărâre referitor la atribuirea denumirii de „Piațeta Ion Dichiseanu” piațetei din fața de Casei de Cultură din Adjud. Conform legii, atribuirea sau schimbarea denumirii unor străzi, piețe sau altor obiective de interes public local este atributul Consiliului Local. Actorul Ion Dichiseanu a primit în mai 2000 titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Adjud. „Născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, Ion Dichiseanu are o carieră care s-a întins pe parcursul a șase decenii.

Destinul i-a îndrumat pașii spre scenă. A intrat în lumina reflectoarelor cu pasiune, crezând în ceea ce face iar drumul parcurs l-a purtat spre „orbita actorilor cu stea””, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre care va discutat de consilierii adjudeni. Ion Dichiseanu a murit în luna mai, la vârsta de 87 de ani după ce a fost internat mai bine de 3 luni în spital în urma unor probleme de sănătate.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: