Lucrări de reabilitare pe drumurile comunale din Soveja

Primăria comunei Soveja a anunțat demararea lucrărilor de reabilitare pe mai multe tronsoane de drum comunal. Astfel, zona din punctul Toma Viorel va intra în reabilitare, prin consolidare maluri pârâu Dragomira, asfaltare și construcție pod iar în zona Bloc Telekom drumul comunal afectat de ape va intra în reabilitare și se vor monta rigole pentru colectarea apei pluviale.

„Conform constructorului, aceste lucrări vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Din păcate, la infrastructura de transport întâmpinăm probleme. Lucrările au fost executate prost și au început să se deterioreze creând disconfort participanților la trafic. Orice lucrare care va fi efectuată pe rază localității Soveja va fi strict supervizată de către „Comisia de verificare în teren a lucrărilor de investiții de pe raza UAT Soveja” , comisie care a fost înființată prin dispoziția primarului nr. 40/23 martie 2021”, a menționat primarul Ionuț Filimon.

Pentru a asigura o gospodărire mai eficientă a domeniului public și privat al comunei, Primăria Soveja aa înființa un Serviciu de Gospodărire Comunală (SGC), în subordinea Consiliului Local. Acest serviciu va avea ca atribuții salubrizarea, precum și administrarea domeniului public și privat al comunei.

„Prin intermediul acestui serviciu vom realiza lucrări de construcții și reparații ale obiectivelor care aparțin domeniului public și privat al UAT Soveja, vom putea face, în regie proprie, reparații ale drumurilor comunale, ale clădirilor aferente școlii, grădinițelor, primăriei, Centrului Cultural, parcurilor, trotuare, podețe și, inclusiv, curățarea izlazurilor. Acest serviciu își propune administrarea unor obiective pe care le vom construi în perioada viitoare și anume a pieței agroalimentare, bazei sportive, campingului și locului de agrement. SGC este organizat pentru a asigura servicii de calitate, cu o eficiență sporită, pentru a ne bucura cu toții de o comună îngrijită și frumoasă“, a precizat primarul Ionuț Filimon.

Acesta a adăugat că Soveja trebuie să se dezvolte pe toate palierele – administrativ, turistic și cu o infrastructură care să pună în evidență frumusețile localității.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: