Licitație blocată pentru serviciile de iluminat public din 15 localități

Licitația pentru serviciile de iluminat public în 15 localități vrânceni va fi amânată până la aprobarea de către consilierii locali focșăneni a documentației de atribuire pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public pentru localitățile din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubritate a localităţilor Focşani şi Goleşti (ADI). 

Discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de astăzi a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Serviciul de Salubrizare a localităților Focșani și Golești. La întâlnirea care a avut loc la Primăria Focșani s-au discutat mai multe puncte privitoare la serviciile iluminat public și de salubrizare din cele 15 localități membre ADI – Focșani, Golești, Vânători, Cârligele, Bolotești, Garoafa, Milcovul, Urechești, Vulturu, Cotești, Poiana Cristei, Popești, Câmpineanca, Dumbrăveni și Sihlea.

În sensul aprobării proiectelor de pe ordinea de zi s-au pronunțat toți reprezentanții membrilor ADI, cu mențiunea că, la proiectele ce vizau aprobarea studiului de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public și aprobarea proiectului contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public, Primarul Municipiului Focșani a fost obligat să se abțină de la vot. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că la ședințele convocate în zilele de 20 si 27 aprilie 2021, Consiliul Local Focșani nu a reușit să emită avizul necesar proiectelor mai sus menționate. În aceste condiții, discuțiile în ADI pe proiectele prin care se aprobă documentația necesară demarării procedurii de atribuire a serviciului de iluminat public vor fi reluate după avizarea acestora de către consilierii locali focșăneni”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Inițial, proiectul trebuia discutat la ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani de marți, 20 aprilie, însă consilierii PNL-USR-PLUS au absentat la ședințele comisiilor de specialitate, nefiind asigurat cvorumul pentru acordarea avizelor, fără de care nu poate fi discutat niciun proiect de hotărâre.

Proiectul a fost repus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din această săptămână care însă nu a mai avut loc din cauza unui moft al președintelui de ședință, viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu.

Aceasta a fost nemulțumită că i s-a stricat dispozitivul audio prin care putea bloca microfoanele celorlalți consilieri prezenți în sală.
Proiectul de hotărâre a fost repus pe ordinea de zi a ședinței ordinare convocate de primarul Cristi Valentin Misăilă pentru marți, 4 mai. 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: