Liberalii au suspendat ședința Consiliului Local Focșani din cauza unui microfon

Ședința de astăzi a Consiliului Local Focșani a fost suspendată din cauza unui capriciu al viceprimarului liberal Ana Maria Dimitriu, nemulțumită că s-a defectat aparatul prin care putea bloca microfoanele consilierilor locali. 

Deși urmau a fi discutate proiecte importante pentru municipiu, inclusiv bugetul pe 2021, lista de priorități pentru locuințele ANL sau documentația de atribuire pentru serviciul de iluminat public, liberalii au considerat mai important ca președintele de ședință, viceprimarul Dimitriu să poată tăia, cum dorește, microfoanele consilierilor locali. Acest lucru s-a văzut la ședințele anterioare ale Consiliului Local când tăia microfonul primarului Cristi Valentin Misăilă, pe care l-a amenințat chiar cu evacuarea din sala de ședințe.

Aceasta în condițiile în care primarul municipiului, ca inițiator al proiectelor de hotărâre, are dreptul legal să prezinte aceste proiecte în plenul ședinței de consiliu local. Defecțiunea de la sistemul audio a fost doar la aparatul președintelui de ședință însă acesta a primit un microfon, la fel ca ceilalți consilieri. Soluția nu a fost pe placul viceprimarului liberal.

 „Dacă nu se remediază în 15 minute o să suspend ședința”, a amenințat viceprimarul Ana Maria Dimitriu.

Ședința s-a întrerupt pentru o scurtă perioadă iar aparatul tehnic de specialitate a explicat că aparatura este defectă și că nu se poate interveni, deoarece este încă în garanție. În timpul celor 15 minute, viceprimarul liberal i-a amenințat pe cei din aparatul tehnic cu plângere penală, deoarece ședința Consiliului Local era în continuare live și puteau fi auzite discuțiile dintre consilieri. 

„Este un aparat în garanție, nu putem interveni noi”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Acesta a explicat că pot fi utilizate microfoanele din sală și poate fi adoptată soluția unui timer prin care să fie limitat timpul alocat pentru fiecare consilier local sau grup politic. Soluția nu a mulțumit-o pe viceprimarul Ana Maria Dimitriu.

„Dacă în 15 minute acest microfon nu funcționează, suspendăm ședința pentru o dată ulterioară. Spuneți-mi unde este microfonul președintelui de ședință. Nu conduceți ședința și nu v-am dat cuvântul. Ne întâlnim mâine sau poimâine”, a avertizat viceprimarul Dimitriu, adresându-se primarului.

 

„E mai important un microfon decât o ședință în care să se aprobe bugetul municipiului pe următoarele luni, cât mai durează acest an. Dacă vreți să găsiți o soluție puteți apela și la acel timer, care să stabilească cât să vorbească fiecare consilier. Din punctul meu de vedere e doar un tertip”, a remarcat primarul Cristi Valentin Misăilă. 

Ulterior, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a arătat că nu își poate exercita atribuțiile conform Codului administrativ și Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului LocalAceasta deși primarul Cristi Valentin Misăilă a arătat că ani de zile aparatura dorită de Dimitriu nu a existat, iar ședințele Consiliului Local Focșani s-au putut desfășura fără probleme.

De altfel, în aproape toate orașele și comunele vrâncene aceste ședințe ale consiliilor locale se desfășoară fără sisteme audio prin care să fie blocate microfoanele. 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: