Instituția Prefectului Vrancea – Pas istoric pentru Canalul Siret-Bărăgan

În ședința de azi a Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒂𝒗𝒊𝒛𝒂𝒕𝒂̆ 𝒅𝒐𝒄𝒖𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒓𝒆𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑪𝒂𝒏𝒂𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒊𝒓𝒆𝒕-𝑩𝒂̆𝒓𝒂̆𝒈𝒂𝒏 pe tronsonul Haret-limită cu localitatea Garoafa.
Ministrul MADR, 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝐂𝐡𝐞𝐬𝐧𝐨𝐢𝐮, l-a asigurat telefonic pe prefectul județului Vrancea, 𝐍𝐢𝐜𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢, de faptul că demersurile făcute sistematic au ajuns la București și că reabilitarea Canalului va fi făcută prin Programul Național de Reabiltare a Infrastructurii de Irigații.
Mai mult decât atât, prefectul 𝐍𝐢𝐜𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢 împreună cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Vrancea au reușit să adauge la tronsonul inițial o distanță suplimentară de nouă kilometri. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de aproape 600 milioane lei (120 milioane euro).
Prefectul 𝐍𝐢𝐜𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢 ține să mulțumească Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin ministrul 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝐂𝐡𝐞𝐬𝐧𝐨𝐢𝐮 pentru tot sprijinul și implicarea de care a dat dovadă pentru realizarea acestui obiectiv de importanță națională.
Realizarea Canalului Siret-Bărăgan ar permite irigarea a 500.000 până la 700.000 de hectare de teren din Câmpia Română şi obţinerea unor economii de 50% la energie, deoarece transportul apei în sistemele de irigaţii se va face preponderent gravitaţional şi mai puţin prin pompare. Totodată, canalul ar putea fi exploatat şi turistic.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: