Începe construcția a două tronsoane din sectorul Buzău – Focșani al Autostrăzii A7

 

 


Se fac pași decisivi pentru construcția tronsonului Focșani – Buzău al Autostrăzii Moldovei! Ieri, la Focșani, au fost semnate contractele pentru realizarea a două loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4, Buzău – Vadu  Pașii, respectiv Mândrești Munteni – Focșani Nord. Pentru construcția celor două loturi, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a desemnat câștigătoare, în urma licitațiilor, o asociere de firme din România. 

Tronsonul 1 (Buzău-Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA). Tronsonul 4 (Mândrești Munteni-Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA). Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

În urmă cu două săptămâni, au început lucrările și la primul lot din Autostrada A7, Dumbrava – Mizil, iar săptămâna viitoare, se va deschide șantierul și pe lotul Mizil – Pietroasele. În ceea ce privește lotul 3, Pietroasele – Buzău, nu este încă un contract semnat. CNAIR desemnase un câștigător, dar acesta a fost contestat în instanță, iar Curtea de Apel București a dispus reevaluarea ofertelor. 

Tronsonul Ploiești – Pașcani al Autostrăzii A7 este primul drum de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova și reprezeintă cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. 

 

 

 

 

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: