Încep lucrările de reabilitare a DJ 202 E limită județ Buzău-Voetin- Sihlea-Obrejița-Tîmboești-Bordești

Lucrările la DJ 202 E care traversează localitățile limită județ Buzău-Voetin- Sihlea-Obrejița-Tîmboești-Bordești vor demara pe 2 decembrie, în urma semnării ordinului de începe a lucrărilor de către președintele Marian Oprișan.

Reabilitarea și modernizarea drumului în valoare de aproximativ 9,5 milioane euro se va face pe o lungime de 22 km și va fi în beneficiul a cca. 12.000 locuitori. Lucrarea va fi realizată de asocierea S.C SA&PE Construct SRL-SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL, prin lider de asociere SC SA&PE SRL Bacău. Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, iar termenul de execuție al lucrărilor este de 30 de luni.

 Prin execuţia lucrărilor se vor realiza 22,517 ml. de drum judeţean modernizat, care va asigura accesul locuitorilor comunelor de pe traseu, la traficul de pe reţeaua TEN-T, respectiv 11.984 locuitori. De asemenea, se vor realiza 18.610 mp trotuar, se va moderniza o alveolă pentru mijloace de transport în comun, se vor monta borduri teşite, se vor amenaja 40.144 m de rigole, şanţuri, precum şi 51 podeţe de descărcare. Toate acestea împreună cu elementele de siguranţa circulaţiei (40 treceri de pietoni, 568 ml. parapete metalice, indicatori rutieri, benzi rezonatoare) vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect. Creşterea portanţei se va asigura prin amenajarea unui sistem rutier nou, iar viteza medie de deplasare va creşte de la 30km/h la 60km/h, asigurându-se astfel fluidizarea traficului, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

 Pe perioada lucrărilor, vor fi instituite restricții de circulație.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: