Guvernul Rusiei repară statuia lui Suvorov de la Dumbrăveni

Monumentul istoric „statuia generalissimului Aleksandr Suvorov‟ de la Dragosloveni, comuna Dumbrăveni. a fost inclus pe lista unui amplu proiect ce vizează executarea unor lucrări de reparație și restaurare. Lucrările au început în urmă cu aproximativ două luni cu o finanțare asigurată prin Ambasada Federației Ruse în România.

 „Anul trecut au fost alocați banii de guvernul rus. Din păcate, pentru acest proiect, în ciuda scanării preliminare a acestei statui, care este localizată pe un deal pe lângă care trece drumul principal, experții au găsit la fundație probleme mult mai profunde care necesită a fi reparate. Vorbim despre rădăcini vegetale care distrug atât betonul fundației, cât și alte elemente ale statuii. Mă tem că nimeni nu a reparat vreodată acest element al monumentului de la construirea lui, nu am informații exacte. Sperăm că vom găsi o cale de a reconsolida monumentul așa cum se cuvine cu ajutorul experților de la Petrotel-Lukoil și al sponsorilor noștri, deoarece suntem de părere că acest monument este o moștenire culturală și istorică comună celor două state: România și Rusia‟, a spus ambasadorul Valery Kuzmin pentru Monitorul de Vrancea

Primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, a spus că mici lucrări de reparație au mai fost realizate în urmă cu circe 10 ani. 

Acum, lucrările sunt mult mai ample. Încă nu se știe exact când se vor finaliza aceste lucrări și nici când sau dacă va avea loc o inaugurare, urmând ca aceste detalii să fie stabilite pe parcurs‟, a declarat primarul Valentin Tîlvăr.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: