Fiscul a sistat plățile către Primăria Focșani până la aprobarea bugetului

Primăria Focșani rămâne fără bani pentru plata salariilor și pentru investiții după ce Fiscul vrâncean a sistat alocarea de fonduri din impozitul pe venit și cotele defalcate din TVA pentru că nu a fost aprobat bugetul municipiului în termenul de 45 zile de la publicarea legii bugetului de stat pentru acest an.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a explicat că municipalitatea primește 63% din impozitul pe venit încasat la nivelul Focșaniului și din cote defalcate din TVA pentru a completa veniturile proprii ale primăriei. În această situație, municipalitatea mai are fonduri doar pentru plata salariilor și cheltuielile de funcționare din luna mai.

 Practic, noi, în acest moment nu putem să mai facem alte cheltuieli decât din sumele încasate din taxele și impozitele locale, care reprezintă circa 40 din bugetul municipiului Focșani. Vom mai avea posibilitatea să achităm salarii și alte cheltuieli de funcționare pentru luna mai. Dacă în cursul acestei luni nu va fi aprobat acest buget, începând cu luna iunie vom trimite acasă toți colegii din Primărie și instituțiile subordonate”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă

Edilul a explicat că nu vor fi făcute nici plăți pentru investiții. 

Nu putem face nicio plată pentru investiții până la aprobarea bugetului. Depășind acest termen (45 de zile n.r.) s-au putut face plăți până la expirarea acestui termen în limita a 1/12 din sumele achitate în anul precedent. De exemplu, dacă anul precedent s-au achitat 12 milioane lei pentru investiții, în fiecare lună, până la aprobarea bugetului, dar nu mai târziu de 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat, se puteau face plăți de un milion pe lună”, a explicat primarul Focșaniului

Conform adresei trimisă Primăriei de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a fost decisă sistarea transferului de fonduri pentru că a fost depășit termenul de 45 de zile de la publicarea Legii bugetului de stat.

 

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: