Departamentul Diaspora și Parteneriate Externe din Primăria Soveja dă startul activităților sale începând de luni, 15 martie

Au fost concepute Statutul și Regulamentul de Funcționare precum și organigrama cu persoanele care vor activa în cadrul acestui departament. Pentru moment, DDPE va fi condus de Cristi Merchea, ajutat de referentul cultural Elena Țuțui și Mihaela Ghinea, consilier parlamentar.
Zilele trecute, cu ajutorul asistentelor comunitare, a fot realizat și un recensământ al sovejenilor plecați peste hotare precum și al celor care s-au întors acasă în ultima vreme. Avem 194 de sovejeni peste granițe (fără a pune la număr și pe copiii sau nepoții acestora) dar și 45 de întorși în ultimul an.
Vom realiza o hartă fizică și una virtuală a celor emigrați și vom încerca să-i contactăm pe toți pentru ca aceștia să aibă o bună legătură nu doar cu familiile lor ci și cu administrația comunei de baștină. Legăturile noastre cu ei sunt una din prioritățile administrației pentru că sovejenii emigrați pot aduce plus valoare comunității locale, pot, prin schimburile de tot felul, să contribuie la o comună ca afară.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: