Cristi Valentin Misăilă: Voi propune modificarea grilei de salarizare pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria Municipiului Focșani și din instituțiile subordonate

Prin acest proiect propun să fie majorate salariile de bază pentru funcțiile de execuție și să fie realizată o reducere a salariilor de bază pentru funcțiile de conducere.
✅Am discutat, astăzi, cu reprezentanții sindicatelor despre aceste modificări prin care vrem să diminuăm coeficienții de salarizare astfel încât să ținem cont de nivelul salariului minim pe economie stabilit pentru 2023.
✅Modificări care vor permite să creștem salariile pentru angajații cu venituri mici, în funcție de postul ocupat la Primăria Municipiului Focșani sau la instituțiile subordonate.
✅În cadrul întâlnirii am atras atenția că, la modificarea grilei de salarizare și stabilirea coeficienților, trebuie să ținem cont și de posibilitățile bugetului local deoarece trebuie să asigurăm plata salariilor precum și a celorlalte cheltuieli de funcționare până la sfârșitul acest an.
✅Nu putem tăia bani din bugetul propus pentru investiții și să îi direcționăm pentru majorarea salariilor. Nu putem să majorăm salariile iar apoi să nu mai avem bani să le plătim.
✅Am inițiat acest proiect în urma refuzului consilierilor PNL-USR de a plafona salariile la nivelul lunii decembrie 2022. O soluție care ar fi permis ca Primăria Municipiului Focșani să facă o economie de aproximativ 8,7 milioane de lei. Bani care puteau fi folosiți pentru cofinanțarea unor proiecte de interes local.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More