Cristi Valentin Misăilă: veste bună pentru învățământul din Municipiul Focșani chiar în aceste zile când la Colegiul Național ”Unirea” se desfășoară Olimpiada Națională ”InfoEducație” 2022

✅M-am întâlnit astăzi, la București, cu Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Cseke Attila căruia i-am mulțumit, personal, că a semnat Ordinul prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind ”Reabilitare, modernizare extindere și dotare – Centru de științe aplicate – Colegiul Național Unirea”.
✅Practic, ca urmare a implicării Ministrului Dezvoltării, Compania Națională de Investiții (CNI) urmează să organizeze, în curând, licitația, pentru demararea lucrărilor la Centrul de Științe Aplicate de la Colegiul Național Unirea (CNU) Focșani, probabil, cel mai ambițios proiect de infrastructură didactică din România!
✅Realizarea Centrului de științe aplicate de la Colegiul Național ”Unirea” presupune conversia vechii săli de sport în bibliotecă multimedia, extinderea acesteia cu un corp nou de clădire, care va cuprinde laboratoare noi și spații conexe.
✅Documentația tehnică propune acomodarea în cadrul obiectivului a următoarelor destinații și funcțiuni:
📌2 laboratoare de fizică aplicată;
📌1 laborator de științe integrate;
📌2 laboratoare de chimie aplicată;
📌2 laboratoare de biologie;
📌3 laboratoare de informatică;
📌1 centru multiplicare;
📌1 sală multifuncțională cu o capacitate de 150 – 180 locuri;
📌1 laborator multimedia (prelucrare imagine și tipografie digitală);
📌2 laboratoare de robotică;
📌2 cabinete pentru personalul didactic;
📌1 bibliotecă multimedia.
✅De asemenea, Centrul va fi echipat și dotat cu mobilier specific destinațiilor fiecărui laborator, computere, servere, table digitale interactive, imprimante 3D, tipografii digitale, kit-uri de robotică, aparatură și ustensile pentru laboratoarele de fizică, biologie și chimie.
✅Așa cum am mai spus, facem din educație o prioritate pentru Municipiul Focșani și investim în infrastructură școlară pentru a oferi condiții optime de studiu și de performanță pentru TOȚI copiii noștri.
✅La Focșani am finalizat primul sediu al unui liceu din ultimii 30 ani – Liceul de Arte ”Gh. Tattarescu” și reabilităm energetic și sediile mai multor școli și licee – Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială ”Anghel Saligny”, cantina Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea” și Internatul Liceului cu Program Sportiv.
✅Nu în ultimul rând, suntem și în faza de implementare a unor proiecte prin care reabilităm și dotăm două grădinițe și o creșă – Grădinița nr. 18, Grădinița nr. 16 și Creșa nr. 7.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: