Cristi Valentin Misăilă: Punem banii europeni la muncă

✅La Primăria Municipiului Focșani am avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu echipa care implementează proiectul de „Dezvoltare a reţelei de piste dedicate circulaţiei bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”.
✅Discuțiile au fost unele tehnice, privind modalitățile de realizare a celor 4 km de piste de bicicletă care urmează să fie realizate în cadrul acestui proiect.
✅Fac precizarea că vom realiza alți 16 kilometri de piste de bicicletă și în cadrul proiectului de resistematizare urbană pe care îl derulăm.
✅De asemenea, am discutat despre amplasarea celor 30 stații de andocare care vor deservi cele 285 de biciclete inteligente mecanice și cele 16 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități.
✅Am certitudinea că în următoarele trei luni va fi finalizat proiectul de execuție, după care vom trece, efectiv, la executarea lucrărilor.
✅Proiectul înseamnă realizarea următoarele lucrări și servicii: Realizarea a aproximativ 4 km de piste noi de bicicletă pe următoarele bulevarde și străzi:
📌Bulevardul Gării – lungime 612 metri.
📌Strada Republicii – lungime 877 metri.
📌Strada Maior Gh. Pastia – lungime 262 metri.
📌Bulevardul Brăilei – lungime 770 metri.
📌Strada Mare a Unirii – lungime 534 metri.
📌Strada Aurora – lungime 212 metri.
📌Strada Ana Ipătescu – lungime 399 metri. Piste de biciclete în dublu sens, amplasate la nivelul carosabilului străzii.
✅La aceste piste se adaugă cei 16 kilometri care vor fi realizați prin proiectul de resistematizare urbană!
✅Într-un final, vom avea în Municipiul Focșani peste 20 kilometri de piste de bicicletă.
✅În cadrul proiectului vor fi instalate 30 stații de închiriere a bicicletelor și vor fi utilizate 285 de biciclete inteligente mecanice și 16 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități.
✅Stațiile de bicicletă vor fi amplasate în cele două cartiere ANL din Focșani, în Piața Unirii, în Piațeta Teatru, Piațeta Gării, în Piațeta Milcov, în zona Parcului Bălcescu, în zona Parcului Bahne, la Autogara Focșani, la Serviciul de Evidență a Populației (Vamă), în zona Sălii Polivalente, la Mausoleul Eroilor din Sud etc.
✅Proiectul prevede dotarea cu biciclete inteligente, care pot fi accesate prin intermediul dispozitivelor mobile (smartphone), cadrul de aluminiu, sistem de protecție împotriva furtului, sisteme de frânare performante pe ambele roți, sistem de iluminat, angrenaj cu mai multe viteze de deplasare și cabluri rutate în cadru.
✅Bicicletele vor fi monitorizată permanent prin GPS și vor fi dotate cu modul de comunicații mobile GPRS și Wi-Fi precum și modul de comunicații cu terminalele și stațiile de preluare și predare, sistem integrat în cadrul bicicletei de facilitare a inchirierii directe cu ajutorul telefonului mobil (NFC – Near Field Communication). Bicicletele din sistemul bike-sharing vor fi operate cu o aplicație software mobilă realizată în cel puțin 3 limbi de circulatie internațională, inclusiv română.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: