Cristi Valentin Misăilă: PUG-ul blocat de PNL-USR scoate bani din buzunarele focșănenilor

✅ Joi, 11 martie 2021, a avut loc o nouă ședință a Comisei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTUAT) a Municipiului Focșani.
✅ Pe ordinea de zi s-au aflat si patru documentații de elaborare a unor planuri urbanistice zonale (PUZ), pentru care viitorii beneficiari au cheltuit, în medie, 10.000 Euro/proiect.
✅Acești bani ar fi putut fi economisiți dacă reprezentanții PNL-USR în Consiliul Local Focșani nu ar fi blocat continuarea lucrărilor pentru elaborarea Planului Urbanistic General (PUG).
Din păcate însă, refuzul nejustificat al consilierilor PNL-USR a adus Primăria Municipiului Focșani în situația de a nu putea merge mai departe cu realizarea PUG-ului, în condițiile în care zilele trecute chiar Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis Primăriei Municipiului Focșani să depună “toate diligențele necesare pentru accelerarea elaborării și aprobării Planului Urbanistic General al Focșaniului în condițiile legislației actuale”.
✅Mai mult decât atât, actualul blocaj al PUG face și primele victime “colaterale”, acești oameni fiind nevoiți să cheltuiască anumite sume în plus, deloc de neglijat, doar pentru că majoritatea din Consiliul Local Focșani ignoră nevoile reale ale comunității noastre, având alte priorități și interese.
✅Tot în această ședință, ”Proiectul de dezvoltare imobiliară (complex 25 locuințe P+1E) – elaborare și aprobare PUZ pentru atragere în intravilan teren cu numărul cadastral 65245, în suprafață de 11.600 mp” aflat pe ordinea de zi, a fost amânat, în vederea corelării acestuia cu documentațiile de urbanism din zonă.

 

Cristi Valentin Misăilă

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: