Cristi Valentin Misăilă: O prioritate a Primăriei în 2020 a fost modernizarea spațiilor de învățământ de pe raza Municipiului Focșani cu fonduri europene

În acest sens, în anul care tocmai s-a încheiat, a fost finalizat proiectul ”Creșterea performanței energetice la corpul de clădire școală și execuția lucrărilor conexe la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, Focșani”, proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (POR 2014 – 2020).

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat implementarea măsurilor de eficiență energetică, care au condus la îmbunătățirea condițiilor de confort termic interior și reducerea consumurilor energetice.

În proiectul de reabilitare au fost incluse lucrări de anvelopare termică în întregime a clădirii, reabilitare termică a sistemelor de încălzire și de furnizare a apei calde, înlocuirea tâmplăriei exterioare/interioare, refacerea tencuielilor degradate, modernizarea toaletelor, modernizarea scărilor de acces, modernizarea instalației de iluminat, repararea gardului, repararea trotuarelor din jurul clădirii etc.

De asemenea, școala a fost dotată cu mobilier nou și echipamente didactice noi.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5,29 milioane lei, dintre care 4,85 milioane lei fonduri nerambursabile.

Focșani, acasă!

Cristi Valentin Misăilă

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: