Cristi Valentin Misăilă: La mulți ani de Ziua Protecției Civile

Astăzi sărbătorim Ziua Protecției Civile, momentul aniversar când prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 a fost aprobat Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene.
La acest moment aniversar îmi exprim aprecierea sinceră a activităţii pe care pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” a județului Vrancea, alături de voluntarii din cadrul inspectoratului, o desfăşoară pentru asigurarea protecţiei cetăţenilor, a bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă.
La mulţi ani Decretul Regal nr. 468 este considerat actul de naştere al Protecţiei Civile din România. De atunci, în fiecare an, la 28 februarie se sărbătoreşte Ziua Protecției Civile.
Iar mâine, 1 martie, sărbătorim Ziua mondială a protecţiei civile, instituită printr-o decizie a Adunării generale a Organizaţiei Internaţionale a Protecţiei Civile în anul 1990.
Cu ocazia aniversării a 90 de ani a Zilei Protecției Civile, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani a amenajat cinci puncte de informare preventivă.
Cele cinci puncte de informare sunt amenajate în următoarele locații:
Hipermarket Carrefour;
Hipermarket Kaufland nr. 1;
Hipermarket Kaufland nr. 2;
Hipermarket Lidl C;
Piața Moldovei.

Știri despre: