Cristi Valentin Misăilă: Încă 9 autobuze electrice vor începe să circule, de la 1 aprilie, pe traseele de transport public din Municipiul Focșani

Cele 9 autobuze electrice Karsan e-Atak se adaugă celorlalte 7 autobuze electrice Karsan e-Jest care sunt deja folosite de Societatea de Transport Public Focșani din luna decembrie 2022.
Autobuzele Karsan e-Atak vor fi folosite doar pe traseele din interiorul Municipiului Focșani, respectiv pe următoarele trasee:
Traseul 1: Gară – Golești;
Traseul 2: Gară – Mândrești;
Traseul 3: Gară – Laminorul;
Traseul 4: Autogară – Laminorul;
Traseul 7: Gară – Carrefour;
Traseul 9: Laminorul – Carrefour;
Traseul 12: Crâng Petrești – Laminorul;
Traseul 14: Autogară – str. Oituz.
Autobuzele electrice au fost achiziționate în cadrul proiectului european ”Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani” prin care ne-am propus reducerea poluării în oraș, dar și asigurarea unor servicii de transport în comun de calitate. Obiectivul nostru este ca până la finele acestui an, pe străzile Municipiului Focșani să circule doar autobuze electrice.
Proiectul, implementat cu fonduri europene, are o valoare de peste 38,4 milioane lei și presupune achiziționarea unui număr de 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m și 7 autobuze electrice de 6 m, realizarea a 16 stații de încărcare lentă precum și 5 stații de încărcare rapidă și realizarea unui sistem de ticketing și informare a călătorilor.
Autobuzele electrice folosite deja pe trasee au, în medie, o autonomie de 170 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing și sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă.
Autobuzele au podea joasă pentru a permite accesul ușor pentru bătrâni sau părinții cu cărucior. Autobuzele electrice sunt echipate cu motoare electrice și baterii BMW. În paralel, Societatea de Transport Public Focșani derulează o investiție pentru amplasarea de panouri fotovoltaice prin care va asigura un sfert din energia electrică necesară încărcării autobuzelor electrice.
Sunt investiții prin care Primăria Municipiului Focșani susține protejarea mediului înconjurător, a unui oraș în armonie cu natura