Cristi Valentin Misăilă – Glorie eternă eroilor neamului românesc

 

    Cristi Valentin Misăilă

ℹ️Glorie eternă eroilor neamului românesc❗️

✅La Mausoleul Eroilor Mărăști au fost comemorați astăzi eroii care acum105 ani s-au jertfit în luptele din Primul Război Mondial❗️
✅Au fost lupte grele care au redat curajul și determinarea trupelor române și au schimbat cursul războiului, prin victoriile purtate ulterior, în august, și la Mărășești❗️
✅Comandantul de la acea vreme a Armatei a II-a, generalul Averescu, viitor mareșal, avea să spună în ziua atacului: ”Ne măsurăm, în condiţiuni aproape egale, cu cei mai buni soldaţi din lume. Sunt convins că vom învinge!”
✅Și au învins❗️
✅1.469 de ostași români au plătit prețul suprem în timpul celor 10 zile de confruntări sângeroase, care au dus la eliberarea satului Mărăști și apoi a unui vast teritoriu ocupat până atunci de inamic.
✅În Mausoleul Eroilor Mărăști, ridicat în onoarea celor care s-au jertfit pe câmpul de bătălie, își dorm somnul de veci 5.342 de eroi cunoscuți și necunoscuți din Armata Română, dar și militari germani și ruși!
✅Alături de ei, la loc de cinste, se află comandanții Armatei a II-a, Mareșalul Alexandru Averescu și generalii Arthur Văitoianu, Alexandru Mărgineanu şi Nicolae Arghirescu.
✅Jertfa lor un a fost însă în zadar, căci un an mai târziu, românii din Regat aveau să se unească cu frații lor din Transilvania, iar generații mai târziu, România avea să devină membru NATO și sa facă parte din Uniunea Europeană.
✅Tocmai de aceea se cuvine să aducem ofrandă eroilor căzuți în 1917 pe câmpul de luptă de la Mărăști, să le evocăm faptele de vitejie și să spunem lumii întregi că ”Pe aici nu se trece!”
✅Glorie eternă eroilor neamului românesc❗️

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More