Cristi Valentin Misăilă – Comunincat de presă

Marți, 20 aprilie 2021, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local s-a aflat proiectul de hotărâre privind avizarea documentației de atribuire pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public a localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru serviciul de salubrizare a localităților Focșani și Golești, județul Vrancea și acordarea mandatului special Primarului municipiului Focșani să aprobe întreaga documentație de atribuire în cadrul adunării generale a asociației.
✅Din păcate, consilierii PNL au ales să NU se prezinte la ședință, transmițând ulterior pe rețelele de socializare că prin proiectul respectiv se dorește cheltuirea unor sume foarte mari din bugetul local, cu dedicaţie către anumite firme.
✅Nimic mai FALS! Proiectul nu era despre bani sau despre o firmă sau alta! ‼️
➡️Ceea ce nu au înțeles consilierii PNL este că proiectul viza aprobarea DOCUMENTAȚIEI fără de care nu poate fi realizată licitația publică pentru desemnarea firmei autorizate care să se ocupe de sistemul de iluminat public din Focșani. Iar pasul următor ar fi fost ca Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) să organizeze o licitație publică în urma căreia să fie atribuit noul contract de delegare.
➡️De precizat ar fi că din ADI fac parte 15 localități, dintre care 4 sunt conduse de primari PNL, acuzați și ei acum de către colegii lor din Consiliul Local Focșani ca ar favoriza „firme de casă apropiate de PSD”.
Mai mult decât atât, în prezent Primăria Focșani are în implementare două proiecte cu finanțare europeană (în valoare de câteva milioane de euro), care IMPUN existența unui contract pentru asigurarea mentenanței, legal încheiat cu un operator licențiat, condiție menționată și în documentele transmise înainte de ședință tuturor consilierilor locali.
✅Cu toate acestea, fără a avea o justificare logică și în lipsa oricărei înțelegeri elementare a proiectului prezentat, consilierii PNL au ales să CHIULEASCĂ de la ședință, fără a se gandi vreo clipă la faptul că focșănenii și cetățenii din alte 14 localități riscă să rămână în beznă‼️
➡️Din păcate, acesta este modul de a face politică de către consilierii PNL care, ca să își acopere necunoașterea legislației și a procedurilor administrative, inventează hoții și tot felul de „contracte păguboase”, dovadă clară de MITOMANIE!❗️
➡️Solicit consilierilor PNL să înceteze cu răspândirea de informați false și mai bine să pună mâna să învețe procedurile administrative, astfel încât să poată înțelege ceea ce scrie într-un proiect de hotărâre.
✅Dacă totuși nu reușesc nici așa să înțeleagă, îi anunț public de faptul că atât eu, cât și colegii mei din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, suntem dispuși să oferim toate informațiile necesare. Iar acest lucru se poate face atât în cursul ședințelor publice ale Consiliului Local, dar și în cadrul unor ședințe de comisii, chiar și informale, care pot avea loc anterior.
➡️Pentru mine, ca Primar al Municipiului Focsani, interesul cetățenilor este mai presus de orice și refuz să intru în jocurile politice ale unor consilieri care încă nu au înțeles că rolul lor este să servească focșănenii, nicidecum interese de grup‼️

 

Cristi Valentin Misăilă

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: