Cristi Valentin Misăilă: Astăzi a început asfaltarea străzii Bicaz

Astăzi a început asfaltarea străzii Bicaz, în cadrul proiectului „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani” Sperăm ca primul strat de asfalt să fie turnat în totalitate până sâmbătă, 25 martie 2023, dacă și vremea va permite acest lucru.

Pe de altă parte, am cerut constructorilor din proiect să intervină pentru accelerarea lucrărilor de pe strada Anghel Saligny În același timp, am discutat cu cetățenii și cu reprezentanții firmelor de pe strada Anghel Saligny despre problemele care au fost întâmpinate în această perioadă și am cerut constructorilor remedierea tuturor deficiențelor constatate astfel încât să începem și să turnăm primul strat de asfalt.

Strada Anghel Saligny este o arteră foarte circulată și, deși lucrările de aici au provocat disconfort și supărare cetățenilor, vreau ca la final să avem lucrări de calitate.

Proiectul “Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” are ca obiectiv creșterea atractivității transportului public, a deplasărilor pietonale și cu bicicleta.

În cadrul proiectului, Primăria Municipiului Focșani își propune realizarea de benzi de circulație dedicate transportului public, îmbunătățirea condițiilor de transport public prin reabilitarea carosabilului, creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta, prin introducerea infrastructurii specifice acestui mod de deplasare, respectiv prin realizarea de piste de biciclete cu o lungime de 11 km, la care se adaugă alți kilometri de piste prin implementarea altor proiecte europene, reabilitarea trotuarelor, amenajarea a 2 sensuri giratorii la intersecția Calea Munteniei cu Bd. București (intrarea de la Golești) și intersecția Calea Munteniei cu Str. Revoluției (intersecția de la OMV Petrom).