Cristi Valentin Misăilă – apel disperat pentru asigurarea hranei la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Primăria Municipiului Focșani se află în situația de a face un apel umanitar pentru asigurarea hranei la Căminul pentru Persoane Vârstnice! Bugetul Municipiului este suspendat printr-o decizie a instanței de judecată. Ne confruntăm cu această situație nemaintâlnita din cauza unor decizii inconștiente și nelegale luate de majoritatea PNL-USR PLUS din consiliul local, iar din 5 iulie, bătrânilor aflați in grija noastră nu li se mai pot asigura nevoile de bază aferente serviciilor sociale.

Focșaniul se află astăzi într-o situație extrem de dificilă, creata nu de Primarul Cristi Valentin Misăilă sau de salariații Primăriei Focșani, cum in mod tendențios se prezintă in spațiul public, ci așa cum a constatat instanța de judecată, de disprețul față de lege pe care îl manifestă reprezentanții PNL și URS PLUS din Consiliul Local.

În lipsa oricărui sprijin, apelez în această situație disperată la toți oamenii de bine care înțeleg consecințele grave ale acestui blocaj nejustificat, și îi rog în calitate de Primar al Municipiului Focșani să fie alături de bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice și să participe cu donații pentru asigurarea hranei zilnice pentru un număr de 43 de beneficiari dintre care mai mult de jumătate sunt imobilizați la pat.

Disputele politice și mediatice nu pot înfrânge realitatea cu care ne confruntăm, anume faptul că Primăria Municipiului Focșani nu are posibilitatea de a cheltui la acest moment nici măcar minimul de necesar pentru funcționarea serviciilor sociale, pentru cei mai năpăstuiți dintre cetățenii orașului.

În aceeași situație se află de săptămâna viitoare și Serviciul de Creșe al Municipiului, creșele publice nemaiavând asigurată funcționarea decât până în data de 8 iulie 2021.

Tot cu regret vă informez că, deși ne-am arătat disponibilitatea de a susține “Grădinița de vară 2021”, în acest an Inspectoratul Școlar Vrancea ne-a comunicat că nu există disponibilitate din partea cadrelor didactice pentru organizarea programului, părinții urmând să identifice singuri soluții pentru copii pe perioada vacanței de vară.

Toate dificultățile cu care ne confruntăm sunt doar rezultatul unor decizii inconștiente și nelegale, transpuse în hotărârea Consiliului Local Focșani de adoptare a bugetului Municipiului Focșani. Mai mult, executarea acestui act administrativ a fost suspendată printr-o hotărâre judecătorească (procedural și legal, potrivit Constituției României!)

Înțelegerea complexului de drepturi și obligații pe care le impune sistemul administrativ, încă se dovedește a fi o grea piatră de încercare pentru majoritatea politică din Consiliul Local Focșani, care nu poate respecta nici măcar îndemnul la responsabilitate făcut de domnul Toma Cătălin, Președintele organizației județene a PNL.

Mi-aș dori ca politicienii care au generat această situație să se abțină de la noi exerciții de imagine profitând de situația umilitoare în care au pus instituțiile publice prin blocajul pe care l-au generat din rațiuni numai de ei știute.
Fac apel la decență și invit la orice consultare se impune pentru a reveni la normalitatea atât de necesară focșănenilor.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: