Cristi Valentin Misăilă: Am fost onorat să particip, astăzi, la manifestările prilejuite de aniversarea împlinirii a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani

Cu această ocazie i-am înmânat o plachetă aniversară domnului comandant al unității militare, general de brigadă Gabriel Constantin Turculeț, în semn de respect și prețuire pentru eforturile pe care militarii le fac pentru ca locuitorii Municipiului Focșani să se simtă în siguranță.
În semn de apreciere a acestei unități militare de elită a Armatei Române, la manifestările din Piața Unirii a participat o delegație guvernamentală condusă de Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Îi mulțumesc domnului prim-ministru pentru că a dat curs invitației la acest moment aniversar pentru unitatea militară pe care a condus-o în 2009-2011.
Le mulțumesc miniștrilor care au fost prezenți în Piața Unirii, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș dar și șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și celorlalți generali și amirali care au venit la Focșani.
Suntem mândri că Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”, continuatoarea tradiţiilor militare ale Diviziei 6 Infanterie, are sediul la Focșani! Este o unitate militară importantă nu doar pentru orașul nostru, ea reprezintă un factor de stabilitate pentru România. La acest moment aniversar nu trebuie să îi uităm pe militarii focșăneni care s-au jertfit pentru ca România să fie un stat suveran și independent. Fără doar și poate, sacrificiul din teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan al militarilor Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” a contribuit la consolidarea statutului țării noastre ca membru al Alianței Nord-Atlantice. Felicitările mele conducerii Brigăzii 282 Focșani pentru implicarea în evocarea glorioasei istorii a tradițiilor Unității Militare.
La mulți ani!