Cristi Misăilă: Interesele personale ale consilierilor locali USR – PNL AU BLOCAT investițiile din Focșani

Mai multe investiții, pe care le avem în derulare în Municipiul Focșani, s-au aflat în ultima vreme pe masa discuțiilor din cadrul Consiliului Local, stadiul actual al lucrărilor necesitând aprobarea unor plăți sau alocarea unor sume pentru continuarea acestora.

Din păcate pentru noi toți, consilierii locali USR – PNL, care dețin majoritatea în Consiliul Local al Municipiului Foclani, au considerat că niciuna dintre aceste investiții nu trebuie continuată și au respins în bloc toate proiectele prin care se alocau fonduri pentru continuarea lucrărilor.

Cu gândul la toți focșănenii care așteaptă să vadă terminate lucrările, am revenit cu acele proiecte de hotărâre în speranța că totuși consilierii USR-PNL vor înțelege importanța acestor investiții și necesitatea finalizării lor.

Degeaba însă… pentru că majoritatea USR-PNL a votat încă o dată, fără nicio reținere, ÎMPOTRIVA continuării acestor lucrări, indiferent de valoarea, însemnătatea lor sau stadiul în care se află.

Iar a treia oară… consilierii USR-PNL nici măcar nu s-au mai prezentat la ședința Consiliului Local, ca o sfidare supremă la adresa tuturor focșănenilor.

În aceste condiții, AM FOST NEVOIT să emit ordinele de sistare a lucrărilor pentru TOATE investițiile BLOCATE de consilierii USR-PNL.

Pentru toți focșănenii interesați, prezint lista investițiilor pe care majoritatea   USR-PNL a considerat că nu sunt importante pentru oamenii din acest oraș:

 1. Reabilitare și modernizare bloc situat în Str. Măgura nr. 123
 2. Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu
 3. Reabilitare și modernizare Piațetă Teatru și Piațetă Milcov
 4. Reabilitare 14 locuri de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani:
  • Ulmului nr.5 ANL Sud, suprafața 81 mp
  • Ulmului nr.11 ANL Sud, suprafața 90 mp
  • Revolutiei (bloc MONEEN), suprafața 356,31 mp
  • 1 Iunie (spate Mausoleu Sud), suprafața 1088 mp
  • Ghinea Dorinel – Str.Magheru, suprafața 672 mp
  • B-dul Unirii intersecție cu Str. Anghel Saligny, suprafața 322 mp
  • Eroilor, suprafața 280,5 mp
  • 1 Decembrie 1918 intersecție cu str. Bucegi, suprafața 234mp

Str. 1 Decembrie 1918 intersecție cu Str. Constituției, suprafața 520 mp

 • Teiului, bl. 11E , suprafața 540 mp
 • Duiliu Zamfirescu, suprafața 342 mp
 • Mare a Unirii colț cu Str. M. Eminescu, suprafața 500 mp
 • B-dul Independenței, în spatele Bisericii Sf. Gheorghe, suprafața 453 mp
 • Bârsei nr.8, suprafața 800 mp.
 1. Locuri de joacă pentru copiii ce frecventează creșele din Focșani (Creșa nr. 7 – Str. Diviziei nr 1A și Creșa nr. 1 – Str. Aleea 1 Iunie nr. 1A)
 2. Extindere cu 12 săli de clasă Școala Nr. 3
 3. Rețele exterioare apă canal hidranți Extindere cu 12 săli de clasă Școala Nr. 3
 4. Instalație utilizare gaze naturale Extindere cu 12 săli de clasă Școala Nr. 3
 5. Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri de sport ce aparțin Liceului cu Program Sportiv și demolare gradene

 

 1. Reabilitare și modernizare Str.Revoluției, Aleea Sudului, Str. Cpt. Crețu Florin, Aleea Parc
 2. Refacere infrastructură Str. Panduri
 3. Refacere infrastructură Str. Ion Basgan
 4. Reabilitare și modernizare drumuri locale în Municipiul Focșani – străzile Gloriei, Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Racoviță, Tătulescu, Nicolae Titulescu, Timotei Cipariu, Arhitect Ion Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști, Duiliu Zamfirescu
 5. Refacere infrastructură străzile Nicolae Seveanu, Cincinat Pavelescu si Focșa
 6. Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală străzile Gh. Doja, fundătura Gh. Doja, Legumelor, Plantelor, Vasile Pârvan, Bahne.

Față de această situație absurdă și total de neînțeles, vreau să îmi cer scuze tuturor focșănenilor din zonele în care aveau loc lucrările mai sus menționate, pentru că în momentul de față este cât se poate de clar că termenele de finalizare NU VOR MAI PUTEA FI RESPECTATE din cauza consilierilor locali USR-PNL.

Cristi Misăilă

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: