Consiliul Județean a finalizat proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”

Consiliul Județean a încheiat proiectul european „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”, cofinanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.
Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Județean Vrancea conferința de încheiere a proiectului care a avut o valoare de peste 100 milioane de lei (echivalentul a peste 20 milioane de euro), fără TVA.
„Ne bucurăm că am reușit să finalizăm cu succes un proiect de o mare complexitate, care va aduce o îmbunătățire a modului și a gradului de colectare a deșeurilor la nivelul județului Vrancea. În urma finalizării proiectului, gradul de acoperire a colectării în zona urbană va fi de 100%, iar in zona rurală de 90%. În zona rurală va fi introdus sistemul de colectare separată a deșeurilor din ambalaje și biodegradabile, iar volumul deșeurilor mixte la depozitele de deșeuri va fi redus cu 40%. Întreaga populație a județului Vrancea va beneficia de un sistem integrat de management al deșeurilor modern”, a afirmat în cadrul conferinței vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare.
Proiectul a presupus realizarea infrastructurii de depozitare, sortare și compostare a deșeurilor, respectiv a fost construit Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret, care cuprinde: celula 1 de depozitare, 1 stație de sortare, 1 stație de compostare, 1 stație de tratare a levigatului (praf fin rezultat ca urmare a transformării unui material prin fărâmițarea în apă și printr-o sedimentare fracționată).
Au fost achiziționate mașini, echipamente și utilaje, precum și infrastructura de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. De asemenea, au fost construite stațiile de transfer de la Focșani-Golești, Adjud și Vidra, platformele de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice de la Focșani-Mândrești (2), Adjud, Odobești, Mărășești, Panciu, precum și cele 597 de puncte de colectare a deșeurilor din zona rurală. Pentru asigurarea functionalității proiectului urmează să fie atribuite contractele pentru delegarea managementului și operarea CMID și pentru activitățile de colectare și transport a deșeurilor.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: