Comunicat de presă primit din partea Primăriei Focșani: ,,Culmea tupeului: să critici strategia de salubritate a Focșaniului, fără să-ți plătești gunoiul”

,,Faptul că însăși instanța le-a amendat declarațiile neadevărate, se pare că nu înseamnă nimic pentru unele persoane, dovadă că acestea continuă să arunce în spațiul public tot felul de acuzații fără nicio acoperire.  În acest sens, un mic deputat liberal a luat la țintă Primăria Municipiului Focșani și SC CUP Salubritate SA vizavi de colectarea gunoiului menajer, concluzia sa fiind că orașul este pur și simplu sufocat de gunoaie, pubelele fiind arhipline în fiecare zi, deși cetățenii plătesc 12 lei/persoană/lună pentru acest serviciu. A contestat până și cele 94 de puncte de selectare a gunoiului menajer, considerând că acest număr nu este veridic.
Nimic mai fals! În primul rând, TOATE aceste puncte de colectare EXISTĂ, lista cu toate cele 94 de amplasamente fiind afișată și pe site-ul oficial al SC CUP Salubritate SA, pentru ca orice cetățean să o poată consulta oricând dorește. Cât despre minciuna legată de cei 12/lei/persoană/lună, facem precizarea că taxa instituită de operatorul de salubritate este de 10,5 lei/persoană/lună pentru focșănenii care locuiesc la bloc, iar pentru cei de la case se adaugă și contravaloarea serviciului de ridicare a gunoiului vegetal, facturarea făcându-se la mp de grădină și curte.
De asemenea există un grafic al colectării selective a gunoiului (și acesta se regăsește pe site-ul instituției) pentru întreg orașul. Și tot după un grafic, care însă suferă modificări de la lună la lună, se execută și spălarea/igienizarea pubelelor, o dată la două săptămâni pentru fiecare recipient, lucru de altfel constatat de focșăneni.
Primele mașini pleacă pe traseu pentru colectarea gunoiului menajer la ora 5 dimineața, ultimile ridicând gunoiul la ora 15.30. E posibil ca în afara acestui program unele pubele să fie încărcate până la refuz, dând astfel ocazia unora să considere că serviciul nu a fost executat corespunzător. Este exclus însă ca aceeași pubelă, indiferent cât de plină este, să nu fie golită în ziua următoare!
Și tocmai din dorința de a elimina pe viitor astfel de situații, anunțăm faptul că Primăria Municipiului Focșani a finalizat studiul de fezabilitate privind strategia integrată de colectare selectivă a deșeurilor municipale. Astfel au fost identificate peste o mie de posibile locații pentru viitoarele sisteme integrate de colectare subterane cu acționare hidraulică. Adică actualele pubele de gunoi vor fi înlocuite cu unele îngropate, care vor permite accesul doar pe bază de cartelă pentru fiecare abonat în parte.
Totodată studiul arată că peste 80% dintre focșăneni consideră că în ultimii 3 ani a crescut preocuparea Primăriei pentru colectarea selectivă a deșeurilor, precum și pentru un mediu sănătos, lipsit de poluare.
Trebuie însă să înțelegem că toate acestea nu pot deveni realitate decât cu sprijinul cetățenilor, în acest sens fiecare dintre noi având obligativitatea de a declara numărul real de persoane. Doar așa vom elimina actuala situație, mai mult decât anormală, în care unii plătesc și pentru gunoiul produs de alții.
Culmea este că tocmai cei care nu își plătesc gunoiul au tupeul să strige în gura mare și să arunce cu minciuni în stânga și-n dreapta. Un astfel de caz este tocmai domnul deputat Ion Ștefan care, deși are o familie formată din 5 membri, are încheiat contract pentru gunoi pe O SINGURĂ PERSOANĂ! Și această situație nu este de azi, de ieri, ci tocmai din anul 2000! Pentru ceilalți membri ai familiei probabil că plătesc vecinii…
Mai mult decât atât, deși se laudă că este un prosper om de afaceri, domnul deputat nu a găsit bani în 2019 că să își achite facturile la gunoi, nici măcar pentru o singură persoană. Dar nici pe firmă situația nu este mai grozavă, deoarece abia în luna februarie a acestui an a fost încheiat un contract cu SC CUP Salubritate SA! Unde și cum a fost dus până atunci gunoiul produs de firma sa, numai Dumnezeu știe…
Tocmai de aceea, adresăm în mod public domnului deputat liberal solicitarea de a declara numărul real de persoane care figurează la adresa sa de domiciliu, pentru că nu este normal ca focșănenii să plătească pentru gunoiul familiei sale. Și tot public solicităm să spună și unde a aruncat gunoiul produs de firma sa până în momentul încheierii contractului cu SC CUP Salubritate SA, atâta vreme cât această societate era SINGURA autorizată pe raza Municipiului Focșani.
Totodată, îl invităm să își achite și facturile restante, pentru că cetățenii trebuie să știe că deputatul liberal nu a binevoit să plătească nici măcar un leu pentru gunoiul pe care l-a produs în anul 2019! Toate facturile din luna ianuarie și până în prezent sunt NEPLĂTITE!
Așa că, domnule deputat liberal, lăsați ipocrizia și declarațiile sforăitoare… și ACHITAȚI-VĂ DATORIILE, așa cum fac lună de lună zeci de mii de focșăneni cinstiți!”, se menționează în comunicatul transmis de Primăria Focșani.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More