Colectarea deșeurilor reciclabile. Programul ”Sacul Galben”

CUP SALUBRITATE SA a implementat programul ”Sacul Galben” în Municipiul Focșani încă din anul 2017 pentru zona de case, astfel, beneficiarii serviciului de salubritate au posibilitatea debarasării materialelor reciclabile prin utilizarea sacului galben pus la dispoziție în mod gratuit, destinat exclusiv colectării următoarelor tipuri de deșeuri reciclabile: hârtie, carton, folie, PET-uri, bidoane detergenți (HDPE), cutii conserve și doze de aluminiu. Programul ”sacul Galben” este implementat și pentru utilizatorii serviciului de salubritate din comunele unde CUP SALUBRITATE SA prestează serviciul în baza contractului de delegare..

Colectarea deșeurilor reciclabile în mun. Focșani se face o dată la două săptămâni, în zilele de marți și joi, în funcție de zona de locuit. Datele de colectare sunt imprimate lunar pe factura de prestări servicii emisă către utilizatori, fiind accesibile și pe site-ul societății sau pe pagina de facebook.

Procedeul de selectare a deșeurilor are loc în Stația de Sortare a societății, acolo unde deșeurile reciclabile vor fi sortate pe categorii, pe banda de sortare, de angajații societății.

Pentru zona de blocuri sunt montate pe raza municipiului Focșani un număr de 96 de puncte de colectare cu aport voluntar pentru deșeuri reciclabile (europubele de 1,1 mc inscripționate Hârtie/Carton, Plastic/PET/Metal, Sticla/Metal). În vederea reducerii cantității de deșeuri depozitate final, respectiv a reducerii costului facturii către utilizatori, recomandăm folosirea corespunzătoare a punctelor de colectare materiale reciclabile pentru debarasarea deșeurilor de tipul carton, hârtie, PET-uri, plastic, sticlă.

Aflați cel mai apropiat punct de colectare cu aport voluntar a deșeurilor reciclabile din zona unde locuiți, accesând site-ul societății la adresa https://www.salubfocsani.ro/colectare_selectiva.html.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: