Clădirea Căprioara va fi transformată într-un Centru comunitar pentru copii cu dizabilități

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a semnat contractele de proiectare și execuție pentru reabilitarea și amenajarea clădirii Căprioara” din Crângul Petrești.

Lucrările vor fi finanțate cu fonduri europene și din bugetul local al județului Vrancea. În clădirea Căprioara” din Crângul Petrești urmează să fie amenajat un Centru comunitar pentru copii cu dizabilități, lucrările de reabilitare și amenajare a imobilului urmând să înceapă în cel mai scurt timp. Cele două contracte de proiectare și execuție vizează proiectele Reabilitare energetică și lucrări conexe pentru Centru DGASPC VN – sat Petrești, com. Vînători” (proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020) și Amenajarea centrului comunitar de servicii copii cu dizabilități, sat Petrești, comuna Vînători, județul Vrancea” (proiect finanțat din bugetul local al județului Vrancea).

Potrivit unui comunicat de presă, valoarea totală a celor două contracte de proiectare și execuție lucrări de reabilitare și amenajare a centrului comunitar pentru copii cu dizabilități este de 15.479.209 lei, fără TVA. Câștigătorul licitației publice este firma focșăneană Pif&LMS Company SRL. Durata contractului este de 27 luni, din care 2 ani execuția lucrărilor.

 Proiectul ”Reabilitare energetică și lucrări conexe pentru Centru DGASPC VN – sat Petrești, com. Vînători” vizează creșterea eficienței energetice a clădirii publice, prin derularea de lucrări de termoizolare și modernizarea instalației de preparare și distribuție a agentului termic și a apei calde menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și reabilitarea instalației de iluminat. De acest centru modern, care va fi amenajat cu fonduri proprii de Consiliul Județean, se vor bucura circa 150 copii și tineri cu dizabilități, care necesită o gamă variată de activități în scop de recuperare, precum activități de recreere, socializare, petrecere a timpului liber, activități sportive, culturale”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: