Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” din Focșani intră în reabilitare

O altă clădire aflată în patrimoniul județului va fi reabilitată și modernizată cu fonduri europene, în următorul an. Este vorba despre corpul C10 al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” din Str. Cuza Vodă nr. 56, Focșani, care va intra într-un amplu proces de reabilitare, după ce președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a semnat zilele trecute contractul pentru proiectare și execuție lucrări de reabilitare energetică și lucrări conexe la acest imobil.

Licitația publică a fost câștigată de Asocierea SC Conbeta SRL și SC Hugebo SRL, contractul având ca obiect proiectarea (întocmirea documentațiilor tehnico-economice, inclusiv proiectul tehnic de execuție), asistența tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice și lucrări conexe (înlocuirea tâmplăriei, izolarea termică a pereților și a planșeului peste ultimul nivel și peste subsol, realizarea de instalații electrice, realizarea de instalații sanitare și instalații termice, montarea de utilaje pentru creșterea performanței energetice, amenajarea rampei pentru persoane cu dizabilități).

Valoarea totală a contractului este de 2.835.770 lei, cu TVA inclus. Durata contractului este de 16 de luni, din care: 12 luni durata de execuție a lucrărilor, 2 luni elaborarea proiectului tehnic, 1 lună verificarea proiectului și 1 lună obținerea avizelor și autorizațiilor.

Proiectul ”Reabilitare energetică și lucrări conexe corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, str. Cuza Vodă, nr. 56, municipiul Focșani, jud. Vrancea” este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

”Obiectivul general al acestui proiect este reabilitarea energetică și realizarea unor lucrări conexe la clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței persoanelor și personalului care beneficiază de aceste servicii”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt peste 100 de persoane care accesează zilnic infrastructura reabilitată și peste 85 de angajați ai acestei instituții.